AutoČačak Komerc na raftingu Tarom 2017

Malo je preduzeća koja su u današnje vreme u mogućnosti da za svoje zaposlene organizuju aktivnosti koje bi pospešile saradnju među kolegama i doprinele razvijanju osećaja pripadnosti kompaniji, a prednosti teambuilding's su uglavnom zanemarene. Povodom proslave 15 godina uspešnog poslovanja, menadžment firme AutoČačak komerc, uz podršku vlasnika, gospodina Milenka Kostića, je doneo odluku da za svoje radnike organizuje trodnevno putovanje, rafting na reci Tari, na kome će se zaposleni odmoriti od svakodnevnih aktivnosti, motivisati, ali i unaprediti i izgraditi nove, čvršće veze. Avantura je počela dolaskom na prekrasnu Mokru Goru i čuveni Kusturičin Drvengrad.

Mali grad od drveta, raj za oči sa tradicionalnim drvenim kućicama sa očaravajućim pogledom na zelene proplanke Tare, kanjon Belog Rzava i čuvenu Šargansku osmicu. Okupan suncem, u podnožju brda Bikavca, sledeći nas je dočekao stari grad Višegrad i Andrićeva „na Drini ćuprija“. Čuveni kameni most Mehmed – paše Sokolovića i njegovu istoriju upoznali smo ploveći na talasima zelene Drine. Zavojitim putem, uz kanjon Drine, krenuli smo dalje ka svom konačnom cilju, njenom izvoru.
Rafting kamp Sastavci je čarobno mesto na kome se sastaju dve planinske reke, Piva i Tara, i udružuju svoju lepotu i energiju čineći Drinu. U kampu su nas dočekali ljubazni domaćini, uz domaću rakiju i lovački gulaš, a nakon smeštanja po bungalovima veselo druženje nastavili smo uz živu muziku.
Sledeći dan bio je posvećen zaista izuzetnom događaju, raftingu lepoticom Tarom, prozirnom i čistom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Rafting je avantura koja od učesnika zahteva potpunu uigranost, saradnju, sinhronizaciju pokreta, koja iz svakog pojedinca izvlači najbolje, a donosi smeh i zabavu, timski duh i poverenje u članove ekipe. Upravo zbog toga je to avantura koja je izabrana za timbilding i našeg malog, ali odgovornog kolektiva, koji pokreće veliku i značajnu firmu. Bila je to idealna prilika da poboljšamo međusobnu komunikaciju, naučimo da bolje razumemo svakog od kolega kao i da više cenimo svačiji doprinos zajedničkim rezultatima. Zvukovi i boje, bogatstvo prirode i prelepi prizori, stopili su se u jedan jedinstveni doživljaj koji se odražavao osmesima na našim licima. Kroz brzake i bukove, uz uzdahe divljenja, pesmu i takmičarski duh, prateći uputstva naših skipera, savladavali smo ovu moćnu reku prateći njen ritam.
Putujući kući, na putu od Foče prema Goraždu, dočekalo nas je još jedno lepo mesto, u mestu Ustikolina, gde nam je kolega Miloš na ranču Brajlović organizovao ručak.
Uverili smo se da upravo ovakve aktivnosti zbližavaju radni kolektiv, pružaju priliku za bolje upoznavanje i saradnju u drugačijim okolnostima. Sa druge strane, zaposleni su zadovoljni značajnim znakom pažnje, uvereni da su cenjeni od strane vlasnika i menadžmenta firme, i spremni da svojim zalaganjem opravdaju ovo putovanje i poverenje koje im je ukazano.