Međunarodni sajam komercijalnih vozila „IAA COMMERCIAL VEHICLES” 2016 - Hanover

Nedavno održan Međunarodni sajam komercijalnih vozila „IAA COMMERCIAL VEHICLES” 2016., koji je organizovan u nemačkom gradu Hannoveru, predstavlja svetski vodeći sajam komercijalnih vozila, transporta i logistike. AutoČačak Komerc prati sve inovacije u svetu auto industrije i ni ovaj put nije propustio priliku da poseti ovu značajnu manifestaciju.

Zajedno sa svojim partnerima, preduzećima DRENIK ND i VENUS ARMA prisustvovali smo predstavljanju najnovijih dostignuća na poljima proizvodnje tegljača i kamiona, lakih dostavnih vozila, autobusa, minibuseva, najrazličitijih vrsta specijalnih i komunalnih nadogradnji i pratećih programa, rezervnih delova, opreme, softverskih rešenja u transportu. Poseban utisak na nas su ostavile ideje i novi koncepti budućih teretnih vozila.

I na ovom sajmu pod sloganom „Vođeni idejama“ , u fokusu su bila idejna rešenja koja za cilj imaju smanjenja troškova transporta, potrošnje goriva, ekološki standardi o zaštiti čovekove okoline i njihova primena na novim modelima vozila. U obilju od preko 2.000 izlagača iz više od 50 zemalja, svojim zapaženim nastupom predstavio se IVECO sa mnogobrojnim premijerama vozila sa alternativnim pogonima, autonimnim upravljanjem, povezanošću sa klijentima i praćenjem njihove flote.

Javnosti su u segmentu autobusa predstavljeni novi multifunkcionalan autobus Iveco Evadys, prigradski Crossway i turistički Magelys koji je prošle godine odneo nagradu “Coach of the Year 2016.” U ovom segmentu, Iveco beleži rast od neverovatnih 22% na tržištu Nemačke

U segmentu alternativnih pogona, posetioci su mogli da vide i probaju novi Daily Touris Electric, kombi za prevoz 19 putnika, sa pogonom na baterije.

Gama teških teretnih vozila, predstavljena je kamionima sa pogonom na CNG i LNG kompresovani prirodni gas,Ivecovim “TCO” (Total cost of ownership) šampionom u smanjenju ukupnih troškova Stralis, neumornim dugoprugašem Stralis HI-WAY, snažnim građevinskim operativcem, kiperom Trakker HI-LAND.


U gami srednjih vozila ( teretna vozila od 7.5 t – 18 t ), Ivecov New Eurocargo, koji već nosi laskavu titulu, najbolji kamion 2016. godine, predstavljen je u različitim verzijama za gradsku dostavu i komunalne poslove.

Kategorija lakih komercijalnih vozila, i njen najprodavaniji predstavnik Iveco Daily, predstavili su se najvećim brojem inovacija. Kompletna gama LDW ( light duty vehicles ) lakih komercijalnih vozila, sada je opremljena EURO 6 motorima. Čelična, kamionska šasija C profila, sada je obogaćena novim načinom oslanjanja, novim, snažnijim motorima, novim sistemima upravljanja i praćenja vozila i povećenim servisnim intervalom koji sada doseže čak 50.000 kilometara. Sa preko 8.000 varijanti vozila, Daily furgoni sada imaju tovarni prostor od 7,3 m³ do čak 19 m³ a Daily šasije od 7,2 t uvođenjem novog međuosovinskog rastojanja dosežu dužinu sanduka od čak 6,4 m dužine i omogućuju tovarni prostor od 40 m³. Novi HI-MATIC automatski menjač sa 8 brzina, jedini u klasi lakih dostavnih vozila, smanjuje potrošnju goriva do 10%.

Na sajmu u Hannoveru imali smo priliku da vidimo različite verzije primene ovog sjajnog vozila kao: servisno vozilo, 4 x 4 kamper, dupla kabina sa šlep navozom, pomoć na putu, mali gradski minibus

Nadamo se da smo ovim rečima i fotografijama uspeli da Vam prenesemo makar delić atmosfere koja je krasila ovaj veliki svetski sajam komercijalnih vozila u Hannoveru.